Økologisk fisk

Da vi i mange år har har arbejdet med kvalitetsprodukter og bæredygtigt fanget fisk, så var det naturligt for os tilbage i 2008, også at begynde at arbejde med de økologiske ørreder.

Per med en kasse ferske og en kasse røgede økologiske ørreder        

En økologisk ørred er den eneste fisk, der må bære det røde danske ø-mærke.

Vi var de første, der udbød dem bredt til hele landet, og i dag udbyder vi måske Danmarks største udvalg i disse ørreder, nemlig både store og små ørreder - både rensede og i filet.

Vi både varm- og koldrøger dem også, og vi har fået en pris for vores koldrøgede sider på FoodExpo. Herudover kan vi, som de eneste normalt, tilbyde den flotte og gode økologiske ørredrogn.

Der er 3 måder at købe de forskellige ørredprodukter på:

1. I vores butik i Thisted. Her er du velkommen til blot at komme forbi.
2. I vores netbutik: Økologiske ørreder. Vi sender dem ud til private og mindre institutioner/køkkener via vores netbutik www.fiskehuset.com. Her leverer vi til hele Danmark.
3. En gros-kunder, der har brug for større mængder, har mulighed for at få en konto hos os, hvorefter de bare bestiller via tlf. eller mail, og vi sender så ud over hele landet.

Ferske øko-ørreder - hvorfra og hvordan:

Her skaffer vi de bedste ferske ørreder i forelstørrelse (portionsstørrelse) fra danske økologiske dambrug. Så det er nogle fantastiske regnbueørreder (latin: Oncorhynchus mykiss), som du kan købe hos os. Vi har dem på frost, og ind i mellem, som ferske. Ørreder i forelstørrelse er flot hvide i kødet.

Derudover har vi nu, for at klare efterspørgslen efter de helt store ørreder, også økologiske ørreder fra havopdræt, Karrebæksminde. De er til gengæld flotte laksefarvede. Dog ikke så kraftige i farven, som konventionel opdrætslaks. De er alle laksefarvede, men de kan variere lidt i farven - de er jo økologiske. Men, til gengæld smager de bedre, og i smag og struktur minder de rigtigt meget om de rigtige vildlaks, der er fanget i havet her omkring. Vildlaks er dog fredet her i havet, så nyd disse store, flotte og gode økologiske ørreder.

Håndrensede økologiske ørreder

Økologiske ørreder mærkede med gilltags

Fersk økologisk ørredfiletBemærk, at de store fileter fra havdambruget i Karrebæksminde, kan vi også levere helt skind- og benfri, så de er et reelt alternativ til laks. De fisker dog kun op 1 gang om året i Karrebæksminde, så pånær 1 uge om året, hvor vi leverer dem, som ferske, så er det frosne fileter, men de er lynindfrosset på godkendt professionelt frysehus.

Både store og små ørreder er naturligvis underlagt de meget stramme krav, der er til opdræt af økologisk fisk i Danmark.

Stor økologisk ørredfilet - reelt alternativ til laksefilet Økologiske ørredsteaks - skønne på grill/i ovn/på pande


I vores røgeri, bliver ørrederne endnu lækrere:

Vi røger både små og store ørreder, og både som hele og fileter og ja, både som varmrøget og koldrøget. Så vi laver alle tænkelige kombinationer. Her er der naturligvis heller ikke noget, der hedder stiksaltning, nej vores koldrøgede ørredfileter håndsaltes, som alt anden koldrøget fisk herfra, naturligvis med dansk grube/stensalt - for bedste mulige kvalitet.

Selve røgningen foregår naturligvis også som håndværk, hvor de får lige den tid over røg fra bøgesmuld, der er nødvendig.

Billedtekst: Her skubbes en vognfuld økologiske ørreder ind i røgeovnen:

Per har hængt de økologiske ørreder på stænger, og de er klar til røgovnen

Hel røget øko-ørred

Hel økologisk røget ørred fra Fiskehuset

Røget dobbeltfilet af økologisk ørred

Økologisk røget butterfly-filet

Varmrøget filet med økologiske krydderier

Økologisk stor filet, der er varmrøget og med økologiske krydderier

Stor koldrøget økologisk ørredside/filet

Den koldrøgede økologiske ørredfilet, som vi fik diplom for på Foodexpo

Diplom for den koldrøgede ørredfilet på Foodexpo 2010 i konkurrencen "Danmarks bedste pålæg"

På Foodexpo som er Danmarks største fødevaremesse fik vi dette diplom med hjem for smag og konsistens af vores koldrøgede ørredfiletFoodexpo er Danmarks største fødevaremesse, og her vandt vi dette flotte diplom for vores økologiske koldrøgede ørredfilet. Kriterierne var, at produktet skulle være sundt og smage godt. Dommerpanelet bestod af Per Mandrup, chef for det danske kokkelandshold, Ghita Parry, formand for Kost- og Ernæringsrådet og Orla Zinck, fødevareekspert og medejer af Dansk Catering Center, så det var dygtige folk, som skulle bedømme produkterne. Vores økologiske koldrøgede ørredfilet var det eneste nominerede pålægsprodukt, der var dansk - og faktisk også det eneste økologiske, og vi er da også stolte over, at dommerne brugte vendinger som kreativ idé, god smag og rent produkt.

På messen uddelte vi rigtig mange smagsprøver på produktet og der var rigtig mange, der beskrev smagsoplevelsen med, at "den smelter på tungen".

Har du lyst til at læse pressemeddelelsen fra Foodexpo 2010, så klik her

Økologisk ørredrogn - en helt unik delikatesse:

Danmarks første økologiske rognprodukt overhovedet - selvfølgelig laver vi den af rognen fra de økologiske ørreder (og intet andet ud over evt. salt!).

Økologisk ørredrogn - en helt naturlig delikatesse - f.eks. til sushi

Den veksler mellem en flot solgul og en mere laksefarvet farve, og den smager ganske fortrinlig. Den er perfekt som pynt på sushi, fiskeretter eller bare "on its own". Det skal blot optøs og evt. tilsættes salt, og er så klar til brug.

Køb den i vores butik, i eButikken eller en gros ved at ringe til os. Fås kun hos os (NB! desværre pt. udsolgt)

Øko-gourmet-gavekasse:

En rigtig god idé til både jul- og fødselsdag eller bare til at forkæle dig selv med!

En ren økologisk gavekasse næsten udelukkende med produkter fra Thy

En ren økologisk kasse og en "næsten"-THY-kasse:
Kassen indeholder et rigt udvalg af de gode økologiske ørredprodukter samt nogle gode økologiske Thy øl fra Thisted Bryghus samt økologisk akvavit fra Søbogaard (ikke Thy, men dog Vestjylland, og de er gode ;-))

Her kan du læse mere om den økologiske gavekasse.

Kontakt os for et konkret tilbud, hvis du skal bruge mange kasser eller gerne vil have kassen sammensat på en anden måde.

 

Mere om økologiske fisk - hjemmeside og video

Læs mere om økologiske fisk her: http://www.okofisk.dk/

Der er også lavet en undervisningsfilm om de økologiske ørreder, og den deltager vi også i. Filmen varer 13 min. Der er også en mindre udgave af samme film på 3 minutter. Klik her for at se dem: Lang udgave (13 min) | Kort udgave (3 min)

 

Og så lidt opskrifter:

 

Den koldrøgede økologiske ørredfilet med grønne båndnudler

Denne dejlige aftensmadret er vores koldrøgede ørredfilet i flødesauce med grønne båndnudler og serveret med tomatsalat. Du finder den og mange andre af vore egne og de gode Minna og Gunnar opskrifter lige her. F.eks. er der også denne opskrift, hvor vi bruger de store ørredfileter til : økologisk ørredfilet med krydret sprød krumme.

Se vores seneste økologikontrolrapport lige her på denne side - søg Fiskehuset