Rødtunge
Rødtungen regnes af nogle for den fornemste repræsentant for rødspættefamilien. Rødtungen er en populær spise i Danmark, og den er da også en af de allerbedste spisefisk, vi har her i Vesterhavet.
Udseende:
Rødtungens skind er glat og marmoreret i rødbrune nuancer. Den er karakteristisk med såvel sit lille hoved som sin lille mund, og desuden mangler den gatpiggen.
Mindste fangstmål er 26 cm.
Smag og tekstur:
Det er en virkelig velsmagende fladfisk med hvidt, sødligt kød.
Føde:
Rødtungen lever hovedsagelig af børsteorme og i mindre udstrækning af rejer, snegle og muslinger.
Sæson og perioder:
Rødtungen må fiskes året rundt.
Den gyder fra april til oktober
Fangstmetoder:
Næringsindhold pr. 100 g:
Tilberedning:
- Koges / Dampes
- Ovnbages / Steges / Grilles